Appartement huren: niet meer beschikbaar Schiekade in Rotterdam

  • 40 m2
  • 2 kamers
  • 26 Per direct
  • Onbepaalde tijd
Op deze pagina vind je alle informatie over dit Appartement in Rotterdam. Als je vragen hebt kun je contact opnemen met de aanbieder.

LET OP! Door de grote belangstelling is er momenteel een stop op de bezichtigingen.

ALGEMEEN
Uniek, stoer & sfeervol! In een bijzonder historisch pand "Het Emmahuis", midden in Rotterdam, een gerenoveerd en gemeubileerd 2 kamer appartement.

LAY OUT
Begane grond
Zeer fraaie en authentieke centrale hal met historische elementen, bellentableau met intercom, trappenhuis en liftinstallatie.
3e verdieping
Entree/hal. Lichte sfeervolle woonkamer. Geheel betegelde badkamer, welke is voorzien van een inloopdouche, wandcloset en badmeubel. Halfopen keuken in wandopstelling en voorzien van keramische kookplaat, afzuigschouw, combi oven en koelkastje met vriesvak, en vaatwasser. Tevens aanwezig is een wasmachine.
De slaapkamer is gelegen aan de achterzijde en beschikt over een luxe op maat gemaakte kast.

AANVULLENDE INFORMATIE
- Gemeubileerd;
- Huurprijs € 900,- per maand
- Voorschot g/w/e + internet € 195,- per maand
- Isolatie: geheel voorzien van dubbel glas;
- Verwarming en warm water middels stadsverwarming;
- Gemeenschappelijke fietsenstalling, gemeenschappelijke binnentuin met terras;
- Geheel voorzien van aluminium kozijnen (draai-/kiep), laminaat;
- Liftinstallatie aanwezig.

OMGEVING
Op 5 minuten loop/fietsafstand treft u hartje Rotterdam, Centraal Station, openbaar vervoervoorzieningen, gezellige restaurantjes, cafeetjes, terrasjes en winkels.
De Lijnbaan, de Coolsingel, het Beursplein en de bekende Beurstraverse ofwel de in de volksmond geheten “Koopgoot” liggen midden in het levendige centrum van Rotterdam, winkelstad bij uitstek, waar de winkels in het centrum 7 dagen per week zijn geopend. Ontspannen kan op één van de
vele gezellige terrassen of in een Grand café zoals Dudok aan de Meent. Vele restaurants met een internationale keuken, bieden de heerlijkste wereldse gerechten. Rotterdam is niet voor niets door Restaurantgids Special Bite uitgeroepen tot “Culinaire Hoofdstad 2010”.
En dit alles bevindt zich op korte loopafstand van het Emmahuis!

GESCHIEDENIS
Een huis met geschiedenis!
Het oorspronkelijke Emmahuis werd al in 1681 gesticht. Niet op de huidige plaats, maar in het oude historische centrum van Rotterdam, waar door de toenmalige Gereformeerde Diaconie van de Hervormde gemeente diverse daartoe aangekochte panden werden ingericht voor de armenzorg.
Intussen beter, maar ook te klein gehuisvest aan de Botersloot, werd door de Diaconie in de eerste helft van de 20e eeuw het plan opgevat om een totaal nieuw en groot Emmahuis te realiseren aan de Schiekade. Deze plannen werden werkelijkheid in 1932, nadat na het uitschrijven van een prijsvraag de keus viel op het bouwontwerp van het architectenbureau P. Hooykaas en M. Lockhorst uit Rotterdam.
Het uitgebreide tussen de Schiekade en de Van der Sluisstraat gelegen Emmahuis, voorzag in de voor die tijd, kwalitatief hoogstaande huisvesting van behoeftige ouden van dagen in het grote westelijk gedeelte van het complex en van ouden van dagen uit de gegoede stand in het aan de Schiekade gelegen beeldbepalende pand.

Lees meer met een pakket!

Algemene informatie

Stad Rotterdam
Wijk/buurt: Provenierswijk
Inschrijven gemeente: Ja
Opleverniveau: Kaal
Huisgenoten: Geen
Bezichtiging In overleg

Faciliteiten

Eigen badkamer
Eigen keuken
Eigen toilet
Eigen voordeur
Vraag de adverteerder
Vraag de adverteerder
Eigen woonkamer
Tonen op kaart